Het Innovatiehuis


Deze weblog is niet langer actueel, bekijk alle informatie op onze website.

Het Innovatiehuis is een ontmoetingsruimte voor de MBO sector. Er zijn sessie ruimtes, vergaderruimtes (oa. Coen Free's kamer), een huiskamer en een  werkruimte van het CvI waar het vaste personeel een basis heeft. Het is een huis dat het midden houdt tussen woonhuis en een atelier. Men voelt zich er in ieder geval thuis. De CvI activiteiten worden van hieruit georganiseerd. Dat gebeurt voornamelijk backoffice maar wel open en transparant. Het huis staat bekend in de sector als ontmoetingsruimte voor initiatieven en reflectie.
Hard werken gaat samen met vertragen en stilte.

Activiteiten
Er vinden activiteiten plaats zoals Hub’s, intervisiegroepen, basiskampen van expedities, ontwerpsessies maar ook één op één afspraken van CvB'ers met stakeholders.
Naast geplande bijeenkomsten kunnen mensen die werkzaam zijn in het mbo onverwachts binnen lopen en er tijd doorbrengen. Een enkeling komt er een week werken (verschilmaker- in residence analoog aan het schrijvershuis).
De activiteiten sluiten aan bij ons plan ’t verschil maken waarin opgenomen is dat elke willekeurige twee CvB'ers een initiatief kunnen nemen; het Innovatiehuis is hiervoor beschikbaar.
Ook is het het huis er voor andere partijen die 't verschil willen maken voor de sector.

"Verschilmaker in Residence" geeft de mogelijkheid  om gedurende een periode van een week in het Innovatiehuis te bivakkeren. Er zijn in de nabije omgeving voldoende overnachtingsmogelijkheden om een verblijf in de binnenstad van 's-Hertogenbosch aangenaam te maken. De sessieruimtes, vergaderkamer en ook de huiskamer en keuken zijn beschikbaar.

Deze ruimte is  beschikbaar voor mensen uit het MBO, die gedurende een week aan een plan of een project willen werken. Mogelijk ook voor projectleiders die gedurende een week met een veelheid van mensen willen werken met verschillende sessies e.d. (een Hub). Wij hebben hiervoor ook een opzet liggen. In een week in je eentje een boek schrijven kan ook natuurlijk.
Gasten ontvangen in de huiskamer, optreden als gastheer of gastvrouw bij creatieve sessies, de handen uit de mouwen steken als er ondersteuning nodig is, de "verschilmaker in residence" kan op allerlei manieren excelleren!