24.4.12

Workshop Het nieuwe werken, het nieuwe leren

Op Dé Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT 2012 in Papendal, hebben de deelnemers aan de workshops presentator Pascal Dauphin van ROC de Leijgraaf als beste presentator hebben gekozen. Misschien heb je deze dynamische workshop gemist.

We geven Pascal (en jou) nog een kans op vrijdagmiddag 15 juni om 16.00 uur in Het Innovatiehuis.
Voor slechts 40 euro kun je meegenieten van de workshop, waarbij Pascal ‘live’ les geeft aan leerlingen in diverse settings. En vervolgens nog gezellig netwerken tijdens de borrel met o.a. de Programmacommissieleden van Dé Conferentie 2012.

Het nieuwe werken, het nieuwe leren
Enkele jaren geleden hebben docent en leerlingen een plan bedacht om ondanks de OV staking toch les te kunnen hebben. Samen werd er gezocht
naar software/hardware die het mogelijk zou moeten maken om een les zoals die normaal op school plaats zou vinden, ook via Internet te doen. Het uitgangspunt was dat iedereen thuis zou blijven en iedereen met z'n normale apparatuur zou moeten kunnen deelnemen. Deze uitdaging was het onderwerp van twee lesdagen en toen de aangekondigde OV staking plaats vond hebben we daadwerkelijk een productieve les gehad, zonder een enkele kilometer te hoeven reizen. Leerlingen waren erg enthousiast en projecteerden hun ervaringen (in de evaluaties) op het nieuwe werken zoals dat vandaag de dag gepropageerd wordt.

Intussen begint het “teleleren” aardig ingeburgerd te raken. En wordt het steeds vaker ook “gewoon” toegepast om problemen op te lossen met lokalen/locaties, gebrek aan specialisten of ziekte/blessures van leerlingen.

Aangezien de techniek in rap tempo verandert, wordt het arsenaal aan mogelijkheden steeds groter. De uitgangspunten blijven echter hetzelfde:
• iedereen moet mee kunnen doen met zijn/haar eigen apparatuur;
• de les hoeft inhoudelijk niet worden aangepast;
• en het mag niets kosten…..

Op het gebied van apparatuur zijn er leuke ontwikkelingen. De privé IPads en andere tablets worden steeds vaker meegenomen naar school. En dat deze nieuwe werk/communicatieplekken toepasbaar zijn bij het teleleren hebben we alweer bewezen.

Workshop door Pascal Dauphin, docent ICT bij ROC de Leijgraaf, die ondersteund wordt door studenten van ROC de Leijgraaf via ‘live’ verbinding.

Meld je nu aan voor deze interessante middag. Er is maar beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol=vol, op volgorde van aanmeldingsdatum.

Meld je aan via onze website en ontmoet behalve de presentator ook de leden van de programmacommissie van Dé Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT 2012.
Na de workshop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje te netwerken in de Huiskamer met de aanwezigen. Einde ca. 19.00 uur.

Na de zomer zullen ook de workshops van de andere "Top 3" presentatoren in het Innovatiehuis worden aangeboden. Voor een terugblik op Dé Conferentie 2012 en meer informatie over deze workshops ga je naar de weblog van #cviov

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het invullen