6.10.14

Hoe kan de masterdocent zich profileren als masterdocent

Op vrijdagmiddag 21 november organiseert het CvI een Themabijeenkomst

Hoe kan de masterdocent zich profileren?

Eén van de uitdagingen, waar de MBOsector voor staat is het invullen van de functiemix.
Onderwijsinstellingen zijn op zoek naar criteria op grond waarvan geselecteerd kan worden voor LC of LD functies.
In het PO en VO gebruiken sommige scholen het opleidingsniveau en dan met name master-niveau als selectie-criterium. Het ontwikkelen van competenties via een masteropleiding leidt echter niet automatisch tot ander gedrag in - en innovatie van- een organisatie.

Vanuit verschillende gezichtspunten wordt dit thema onder de loep genomen. Graag brengen we op deze manier deelnemers actief met elkaar in gesprek op een Innovatiehuis waardige manier.

Marco Snoek (Lector Leren&Innoveren aan de Hogeschool van Amsterdam) is betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van het mastertraject en heeft er onderzoek naar gedaan. Hij gaat in op de kritische succesfactoren bij het verbinden van professionalisering van docenten en innovatie van organisaties. Het verbinden van deze twee processen vraagt om een actief proces van 'boundary crossing' tussen opleiding en school.

José van den Berg (onderzoeker bij ECBO, landelijk Expertisecentrum Beroepsonderwijs). ECBO is via de Canon beroepsonderwijs (www.canonberoepsonderwijs.nl) betrokken bij Mastertrajecten van mbo docenten. Masterstudenten presenteren en delen op deze ECBO sitede opbrengsten van hun onderzoek met de mbo-sector. José vertelt over de ervaringen van ECBO in de samenwerking met masterstudenten van ROC's en gaat in op het 'design-change-research' principe, dat aan de samenwerking ten grondslag ligt.

Conny Daansen (adviseur HRD bij het Nova College). Het Nova College heeft ervoor gekozen om al haar LD-docenten collectief een masteropleiding te laten volgen. Doel van het opleidingstraject was het versterken van leiderschap van leraren binnen het ROC. Conny vertelt tot welke opbrengst dit heeft geleid voor het ROC.

Eerder organiseerden wij deze Themabijeenkomst in het voorjaar van 2014, toen was het snel uitverkocht. Aanmelden: vul het AANMELDFORMULIER in of mail naar ellenelemans@cviweb.nl

Programma Themabijeenkomst vrijdagmiddag 21 november:
• Lunch vanaf 12.00 uur (optioneel)*
• Opening om 13.00 uur
• Spreken: deelnemers met elkaar in dialoog
• Inleidingen en presentaties van sprekers.
• Spreken & luisteren: uitwisselen ideeën en ervaringen
• Afsluiting: de sprekers hebben het laatste woord

Bijdrage:

€ 45,- excl. lunch (Ontvangst om 13.00 uur)

€ 60,- incl. lunch (Ontvangst om 12.00 uur).
De bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerkborrel in de huiskamer van het Innovatiehuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het invullen