24.10.16

Robots in de klas, science fiction of realiteit?

Robots zijn al niet meer weg te denken uit onze bedrijven. Hoe gaat dat in het onderwijs?


Lesrobot in de klas vervangt zieke leerling
De discussie over de veranderende arbeidsmarkt door robotisering laaide onlangs weer op. De impact van robotisering en digitalisering stond namelijk op de politieke agenda.
“Het onderwijssysteem is erg star”, aldus
VVD-kamerlid Anne-Wil Lucas in een interview. Zo zou er meer aandacht moeten komen voor digitale vaardigheden in het basisonderwijs. Daarnaast moeten leerlingen in het middelbaar beroepsonderwijs leren programmeren en ontwerpen, zodat zij robots begrijpen en de baas kunnen blijven.
Minister Bussemaker van Onderwijs gaf eerder al aan dat het onderwijs mee moet met de innovaties en de opleidingen dient aan te passen naar nieuwe behoeftes en vragen.

Op woensdagmiddag 18 januari 2017 gaan we in het Innovatiehuis graag de discussie met jullie aan over robotisering in het onderwijs.

Daarnaast presenteren drie ervaringsdeskundigen uit de MBO praktijk:
- Lesrobot (vervangt in de klas de langdurig zieke leerling) met dr.ir. Jan Willem van 't Klooster en Patrick Woudstra van Graafschapcollege
- De robot als collega met Serge de Beer van Lentiz
- Drônes in het groen onderwijs met Dick van der Neut en Kees Snippert van AOC Oost

Je kunt je aanmelden voor deze themamiddag vanaf 13.00 uur via de online databank op onze website of mail naar ellenelemans@cviweb.nl Jouw bijdrage is € 45,=.
Wil je vooraf met ons lunchen (je betaalt dan € 60,= voor de hele middag) dan ben je vanaf 12 uur welkom in het Innovatiehuis in 's-Hertogenbosch.
We sluiten de middag af met een informele netwerkborrel in de Huiskamer van Innovatiehuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het invullen