27.1.12

Wisselkunst januari-februari-maart

Tijdens de Opening van het Innovatiehuis kun je kennis maken met een aantal werken van Bossche kunstenaars. Zij exposeren hun werk in het Innovatiehuis de komende maand in een wisselende expositie.

Voor de eerste 'wisselkunst' expositie zijn er werken geplaatst van:


Furore - Thea van Vliet

Thea van Vliet, zoals Furore (brons)

Thea: "Wat mij mijn leven lang al intrigeert is de macht van de menselijke geest. De kracht waardoor wij in staat zijn te evolueren, waardoor wij voelen, dromen, fantaseren. De materie waaruit wij en onze wereld bestaan beperkt ons, maar desondanks kunnen wij haar transformeren. Wij verenigen hemel (geest) en aarde (materie) in ons.
Ik zie mijn beelden als een vervoermiddel dat de mens de mogelijkheid geeft zich los te maken van het dagelijkse en ruimte geeft aan de droom, die essentieel is om verandering mogelijk te maken."Michiel van der Laar, zoals Autumn (slagmetaal en olieverf op doek)


Autumn - Michiel van de Laar

De basis van zijn kunstenaarsschap is gelegen in een gedegen schildersvakopleiding en hij gebruikt zijn kennis en kundige uitvoering van 18e en 19e eeuwse schildertechnieken in zijn werk.

Ook zijn 'ancient flowers' zijn in het Innovatiehuis vertegenwoordigd. Door details uit deze schilderijen tot hoofdonderwerp te maken voor zijn monumentale bloemstukken brengt hij de kijker in vervoering door de compositie, het kleurgebruik en vooral de werking van het licht op een manier dat men met recht kan spreken van “ Trompe l’oeil in optima forma “.
Et in arcadia ego - Andé Geertse

André Geertse,
zoals Et in arcadia ego (olieverf op hout) en diverse andere panelen.

André Geertse werkt als schilder en fotograaf vanuit zijn atelier in Tilburg. Zoals hij zelf zijn werk beschrijft:
"The work deals with ideas of repetition, colour, space and light."


Schaapjes - Marlies Krijgsman

Marlies Krijgsman, zoals Schaapjes (keramiek) en
De Verhuizing in de werkruimte.

Marlies Krijgsman is beeldhouwer in ’s-Hertogenbosch. Ze maakt kleine en middelgrote beelden in voornamelijk klei en brons.

Haar beelden van klei boetseert ze van onder naar boven hol op. Deze worden vervolgens als aardewerk gebakken. In tegenstelling tot aardewerk blijven de beelden van Marlies Krijgsman ongeglazuurd: de kleuren van verschillende soorten klei zijn de kleuren die ze in haar werk gebruikt.


Miguel Huinder,


vrij werk, verschillende materialen


Miguel Huinder,

studeert in Maastricht en heeft dit werk speciaal gemaakt ter gelegenheid van de Opening van het Innovatiehuis.

Miguel's korte toelichting op zijn kunstwerk/visie als kunstenaar:
"Kunst als spel tussen zin en onzin"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het invullen