Wisselkunst

Het Innovatiehuis biedt een podium aan Bossche kunstenaars.
De expositieruimte op de verdieping van het Innovatiehuis toont momenteel heel divers werk van

René Alinkmeubelmaker, paneelmaker, tegelspecialist en fotograaf

René Alink, autodidact, werkt sinds 2000 vanuit zijn werkplaats aan de Parallelweg in Den Bosch, waarbij meubels op maat, interieurinrichting en standbouw allemaal voorbij is gekomen.
De laatste jaren ligt het accent, naast werken in opdracht, steeds meer op hetgeen ik graag zelf maak en laat zien.

Na onderzoeken en experimenteren ligt dat zwaartepunt momenteel in de hoek van oud papier en epoxyhars; meubels, panelen en “tegelwandjes” (van hout!) die met oud papier (of een print) beplakt (of bedrukt) worden en daarna afgewerkt worden met epoxyhars.
Een ingeslagen weg die zeker nog niet dood loopt. Eindproducten die een zeer persoonlijk karakter hebben; ik nodig de opdrachtgever dan ook graag uit zoveel mogelijk persoonlijke bescheiden aan te leveren. Lever zelf je papieren aan of geef mij de opdracht bij welke interesse afbeeldingen gezocht dienen te worden. Stel uw eigen meubel, paneel of tegelwand samen.
Van alle drie hangen, en staan, in het Innovatiehuis voorbeelden van eindproducten of kijk op mijn website voor meubels, panelen en houten tegels.

In de fotografie ligt de nadruk op documentaire fotografie, langer lopende projecten waarbij het onderwerp op verschillende momenten opgezocht en gefotografeerd wordt.
De camera brengt mij dichter bij het onderwerp (negen van de tien keer mensen) dan ik voor mogelijk zou houden. Zonder camera zou het me waarschijnlijk niet lukken mensen zo onbevangen te krijgen. Camera als bindmiddel en oplosser van buffer om uiteindelijk intiem, integer en persoonlijk te kunnen fotograferen.

In het Innovatiehuis hangen momenteel o.a. foto`s en teksten van mijn project “De straat op!” waarbij ik toevallige passanten, die ik in de Bossche binnenstad tegenkom, vraag of ik ze mag interviewen en fotograferen. Dat project heeft een vervolg  gekregen in het project  “Over de doden niets dan goeds”,  waarbij ik hetzelfde vraag aan bezoekers van de Bossche begraafplaats Groenendaal. Die foto`s en teksten zijn op mijn fotografie website terug te vinden.

Katinka Falke - Houtje Touwtje Kunst 

Katinka had al eerder in de hal van het Innovatiehuis een kunstwerk(je) geplaatst, dat alleen de oplettende bezoeker kan vinden...

Nu speelt ook 'Buut vrij' verstoppertje in het Innovatiehuis. Katinka maakt op een verrassende manier gebruik van de mogelijkheden van het karakteristieke pand aan de Koningsweg.

Kun jij het vinden? Kom gerust kijken!


Anja van Dongen exposeert akoestisch werk, speciaal ontwikkeld voor de Grote Sessieruimte van het Innovatiehuis

Geïnspireerd door de prachtige ruimte in Het Innovatiehuis heb ik akoestische panelen gemaakt, zoals Ammoniet. De panelen zijn aan de achterkant opgevuld met akoestische plafondtegels die een geluiddempende werking hebben.
Het vilt van de panelen is met de hand gemaakt met wolvlies.

Daarnaast heb ik ‘pixelmania’ gemaakt: een foto van een kindergezichtje heb ik bewerkt zodat deze nog uit 1600 pixels bestaat en uit 16 verschillende kleuren. Van deze kleuren heb ik lappen van vilt gemaakt en hiervan heb ik ‘pixels’ van 2 x 2 cm geknipt. Hierbij wilde ik ontdekken of de foto nog steeds herkenbaar zal zijn. Daarna heb ik de twee delen van de foto met de ogen nog een keer uitvergroot tot pixels van 4 x 4 cm.
Het idee voor dit werk ontstond al in 2006, maar door het werk te zien hangen van Anne van den Heuvel in het Innovatiehuis, dat ik er prachtig vond passen, heb ik het idee verder uitgewerkt en uitgevoerd.

Wil je het komen bekijken, neem dan even contact met ons op of de sessieruimte vrij is.

Michiel van der Laar,  Autumn 1 en 2 (slagmetaal en olieverf op doek) 


Van Michiel is er divers werk te zien in de voormalige Verschilmakerskamer (nu vergaderruimte) en op het CvI kantoor.

De basis van zijn kunstenaarsschap is gelegen in een gedegen schildersvakopleiding en hij gebruikt zijn kennis en kundige uitvoering van 18e en 19e eeuwse schildertechnieken in zijn werk.

Ook zijn 'ancient flowers' zijn in het Innovatiehuis vertegenwoordigd. Door details uit deze schilderijen tot hoofdonderwerp te maken voor zijn monumentale bloemstukken brengt hij de kijker in vervoering door de compositie, het kleurgebruik en vooral de werking van het licht op een manier dat men met recht kan spreken van “ Trompe l’oeil in optima forma “.


Nel van Rens en Betsie Boeijen - Wij zijn stijl

Nel en Betsie hebben nieuw werk geschonken aan het Innovatiehuis.

Hun inspiratie:
"Wij laten ons inspireren door mens en natuur
De mens inspireert ons omdat ieder mens en zijn verhaal uniek is waardoor iedere opdracht voor ons uniek wordt.
Daarom maken wij creaties van minimalistisch tot extravagant.

De natuur inspireert ons omdat Wij moeder natuur bewonderen in haar groei, bloei en vergankelijkheid.
Om die reden leveren wij seizoenswerk, passend bij de tijd van het jaar.
Kortom uw verhaal is onze bron van inspiratie."


Miguel Huinder,
vrij werk, verschillende materialen

Miguel Huinder

studeert in Maastricht en heeft dit werk speciaal gemaakt ter gelegenheid van de Opening van het Innovatiehuis.

Miguel's korte toelichting op zijn kunstwerk/visie als kunstenaar:
"Kunst als spel tussen zin en onzin"Daarnaast is er in het Innovatiehuis ook nog werk van Irka Stachiw en Inge Falke te bekijken in de kleine sessieruimte en in het CvIkantoor.

Kom gerust op maandag tot en met donderdag tussen 9 en 17 een keer kijken!Geschiedenis van de Wisselkunst in Innovatiehuis:

In voorjaar en zomer van 2016 exposeerde Ineke van Schijndel haar impressionistisch geschilderde bloemarrangementen, landschappen en modellen op de verdieping van het Innovatiehuis. Voor een terugblik kijk op Wisselkunst van Ineke van Schijndel.

Zomer en najaar 2015 was het Innovatiehuis podium voor het werk van Monique ter Borg. Voor een terugblik kijk op Wisselkunst van Monique ter Borg.

Najaar 2014 hebben leerlingen van Marianne Wijngaard hun werk geëxposeerd en zelfs verkocht. Hier een terugblik.

Winter 2014 en voorjaar 2015 heeft Sandra van der Griend haar werk getoond op de 1e verdieping van het Innovatiehuis. Kijk hier voor meer informatie.

Voorjaar 2014 heeft Carola Mokveld haar divers werk geëxposeerd op de 1e verdieping. Wil je hier nog naar terugkijken, ga naar Wisselkunst van Carola Mokveld.

Tweede helft 2013 tot februari 2014 heeft Riet Mangnus haar werk geplaatst in diverse ruimtes op de 1e verdieping van het Innovatiehuis. Ook heeft Petra van den Eerenbeemt Schilderijen en sieraden geëxposeerd. (Kijk terug op Wisselkunst van Riet Mangnus en Petra van den Eerenbeemt)

In de zomer van 2013 bestond de wisselkunst in het Innovatiehuis uit schilderijen van Anneke Wasser (zie Wisselkunst van Anneke Wasser), schilderijen van Marianne Wijngaard (terugblik op Wisselkunst van Marianne Wijngaard en keramiek van Cecile Kemperink (kijk terug op Wisselkunst van Cecile Kemperink

Tot in het voorjaar van 2013 heeft Leny de Vos werk op de 1e verdieping getoond, een terugblik hierop vind je op Wisselkunst van Leny de Vos. Ook Eduard Linders zijn werk getoond in de huiskamer. Zie hiervoor Wisselkunst van Eduard Linders en heeft Eric van Boxtel divers werk getoond, zie hiervoor Wisselkunst van Eric van Boxtel.

In het najaar van 2012 hebben Shirley WeltenAnja van Dongen en Anne van den Heuvel werk geexposeerd. Kijk terug naar Wisselkunst najaar 2012 voor meer informatie.

Rond de zomer 2012 hebben ook Thea van Vliet en Irka Stachiw werk geplaatst. Informatie hierover en de link naar hun website vind je terug in het bericht "Wisselkunst zomer 2012"

Begin 2012 plaatsen ook Marlies Krijgsman en André Geertse hun werk in het Innovatiehuis. Voor de link naar hun website ga naar het bericht "Wisselkunst januari-maart 2012"


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor het invullen