17.12.12

Nieuwe Wisselkunst van Cecil Kemperink


Deze donkere winterdagen wordt het Innovatiehuis, zowel in de Huiskamer als op het terras, opgevrolijkt met het licht-ogende werk van Cecil Kemperink.

Het werk dat is opgebouwd uit ringen klei, is op verschillende manieren neer te zetten. Deze beweging van het werk, die vorm- en geluid veranderingen tot gevolg heeft, maken het beeld ‘ruimer’. En nodigen uit tot onderzoek: de kijker neemt actief deel aan het werk. De eigenschap van klei om door de stook te veranderen van een flexibel materiaal naar steen, blijft mij fascineren en uitdagen om daar mee te spelen.

Wat ik doe met klei, kan dat eigenlijk? Klei laten bewegen terwijl het al steen is geworden in de oven? De uitdaging om grenzen van het materiaal te tarten blijf ik voelen: hoezo kan dat niet? En dan zoeken naar hoe het wel gaat lukken. Waar liggen de mogelijkheden. Ga het maar doen, experimenteer. Onderzoek nieuwe wegen. Het aardse materiaal klei en intuïtief werken: zoeken naar een balans

Kijk op de pagina Wisselkunst voor meer informatie, ook over de werken van de overige wisselkunstenaars, die nog tot de kerstvakantie te bewonderen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het invullen