26.8.13

Themabijeenkomst Nut en Noodzaak van het lerarenregister

Graag nodigen we jou uit voor de eerste van een serie Themabijeenkomsten in het Innovatiehuis.
Een middag, waarin we interactiviteit combineren met een TEDachtige opzet en discussiëren over een MBO thema. Vanuit verschillende gezichtspunten wordt het onderwerp onder de loep genomen. Graag brengen we op deze manier deelnemers actief met elkaar in gesprek op een Innovatiehuis waardige manier.

Een van onze CvIvrienden, Karin Winters, heeft op haar webblog Karinblogt.nl een (twitter-)discussie aangewakkerd, die we graag met elkaar in het Innovatiehuis willen voeren.

Een citaat uit haar blogpost:
"Devaluatie van echte (na)scholing
Waar ik me echter nu echt aan stoor is de devaluering van professionalisering.
Het kan niet zo zijn dat nu ineens allerlei clubs hun scholingsdagen, congressen en workshops ter validering aanbieden en op die manier reclame kunnen maken: kom naar ons congres want dat mag je opnemen als bewijs in je lerarenregister.
Wetend dat bijna alle schoolbesturen met moeite de touwtjes financieel aan elkaar kunnen knopen, gaan gratis of goedkope bijeenkomsten dus grif gepromoot worden, dat scheelt weer scholingsgelden.

Zo werkt het toch in onderwijs ook niet voor leerlingen? Van hen wordt toch een prestatie en minimale inspanning vereist om een beoordeling te krijgen. Ze hoeven toch niet 1040 uur aantoonbaar in de klas te gaan zitten om vervolgens gratis het diploma opgestuurd te krijgen?"
De hele blogpost kun je lezen op http://www.karinblogt.nl/lerarenregister-stempelen-maar/

Themabijeenkomst Nut en Noodzaak van het Lerarenregister
op vrijdagmiddag 11 oktober in de grote sessieruimte, gespreksleider Marjolein Held ( voorzitter bvMBO)
Programma:
Bijdrage:
€ 45,- excl. lunch (Ontvangst om 13.00 uur)
€ 65,- incl. lunch (Ontvangst om 12.00 uur)
De bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerkborrel in de huiskamer van het Innovatiehuis.

Stuur een mail met jouw aanmelding aan ellenelemans@cviweb.nl  en geef aan of je wel/niet van de lunch gebruik wilt maken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het invullen