22.9.14

Experimentele bijeenkomsten in Innovatiehuis: Raak!

3 experimentele bijeenkomsten die RAKEN! in het Innovatiehuis.

Om te inspireren en het experiment daarbij niet te schuwen, organiseren we 3 bijeenkomsten.
Ton Bruining, Henny Morshuis en Addy de Zeeuw zullen om beurten de realisatie ter hand nemen, zij doen dat op persoonlijke titel. Een persoonlijk accent zal duidelijk herkenbaar zijn.

De ingrediënten:
•         Een verrassend werkvorm waarbij geen succes verzekerd
•         Een slimme spreker
•         Een kunstenaar
•         Een thema dat er toe doet
•         Bezoekers die actief mee het experiment willen aangaan
•         Maximaal 30 deelnemers
•         We beginnen om 13.00 uur, als je wilt kun je mee lunchen om 12 uur
•         We stoppen om 17.00 uur (met een borrel)

Eerste RAAK! bijeenkomst op vrijdag 7 november, het thema: 
Lef om te leren professionaliseren

Hoe maak je van een school voor het beroepsonderwijs een professionele leeromgeving? En hoe bouw je aan de school als lerende organisatie?

Conny Daansen is de slimmerik die School durf te leren schreef. School durf  te leren is een boek over het bouwen aan de betekenis van een MBO academie voor het Nova College. Op basis van de ervaringen die sinds 2008 zijn opgedaan met de Nova-academie zoekt Conny wegen om ‘goesting’ te krijgen in het bouwen aan een school als lerende organisatie. Met haar boek laat Conny zien welke mogelijkheden er zijn , wat het van de betrokkenen vraagt en waar de wederkerigheid zit in leren en ontwikkelen.
Klaas Burger is “visual artist“. Als beeldend kunstenaar is hij een van de drijvende krachten achter de academie voor beeldvorming. Beelden zijn aanleiding voor misverstanden, spanningen en conflicten, maar ook bron van plezier, vernieuwing en hoop. De Academie voor Beeldvorming wil de tactieken, belangen en blinde vlekken achter beelden zichtbaar maken. Dit wordt gedaan door de productie van nieuw beelden in leertrajecten.
Ton Bruining is directeur beroepsonderwijs van KPC Groep. In 2008 maakte hij de bundel “Kunst|mest voor organisaties”, daarin wordt duidelijk gemaakt dat de kunst van waarde kan zijn het organiseren, door te provoceren, te ontmaskeren, te vervreemden, te spiegelen of anders te verbeelden. Eerder was Ton als opleider en manager verbonden aan de bedrijfsacademies van het Catharina-ziekenhuis en van Center Parcs.

Op 7 november is Ton Bruining de Raak-realisator, die samen met de slimmerik Conny Daansen, kunstenaar Klaas Burger en actieve deelnemers een experiment aangaat om de inzichten over het leren professionaliseren  in school te verdiepen.

Wij vinden het belangrijk om deelnemers te hebben, die vooral komen om geïnspireerd te raken en mee te experimenteren. Geef je nu op via het aanmeldformulier
Voor deze middag betaal je € 45,- zonder lunch, wil je ook lunchen dan betaal je € 60,=

Met een inspirerende groet:
Ton Bruining (in zijn vrije tijd directeur beroepsonderwijs KPC)
Henny Morshuis (in zijn vrije tijd directeur van Cinop)
Addy de Zeeuw (in zijn vrije tijd facilitator van het CvI)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het invullen