26.1.15

PEER REVIEW: Laat (je) naar je kijken!(?)

…..en hoe doe je dat dan in de praktijk???

Peer review. Wat is dat eigenlijk? 
Een leraar die met vakgenoten praat over zijn vak. Collega’s die bij elkaar op bezoek gaan, met elkaar mee kijken tijdens het werk, en daarover in een sfeer van vertrouwen en veiligheid over van gedachte wisselen. Leraren hebben allemaal dezelfde opdracht, maar geven daar op verschillende manieren invulling aan. Die verschillen productief maken, DAAR draait het om bij peer review!  

Vrij naar Eva van der Molen, projectleider peer-review kunstvakopleidingen
Collegiale consultatie, peer learning, intervisie, digitale peer-review, visitatie, lesson study, beeldcoaching, informeel leren, lesobservatie, 3600 feed-back, community of practice, mentoring, etcetc. Zomaar een greep uit de begrippen rond het thema peer review. Duizelingwekkend veel! En allemaal draaien ze rond de vraag: Laat (je) naar je kijken!? Peer review, in welke vorm dan ook, wordt gezien als HET kwaliteitsinstrument in handen van de leraar zelf.  Maar… hoe doe je dat?
Deze middag laten we een aantal deskundigen aan het woord die 
samen met docenten verschillende vormen van peer review met ons delen en… die ons laten ervaren hoe dat werkt in de praktijk!

PEER REVIEW
vond plaats op donderdag 12 februari in het Innovatiehuis in samenwerking met BVMBO. Het vervolg zal worden georganiseerd in het Innovatiehuis op 5 november 2015.

De sprekers op 12 februari waren Suzanne Winnubst (LeerKRACHT en docent bij ROC A12), Eva van der Molen over Collegiale consultatie, Carlijn van Diepen (docent) en Femmy Rave (locatiedirecteur en voormalig docent bij ROC A12) en Marjolein Held (BVMBO)

Programma:
Lunch vanaf 12 uur (optioneel)
Opening om 13 uur door Marjolein Held (BVMBO)
Spreken: deelnemers met elkaar in dialoog
Luisteren en ervaren met bijdragen:
Suzanne Winnubst over LeerKRACHT
Eva van der Molen over Collegiale consultatie
Carlijn van Diepen en Femmy Rave over Lesobservaties
Spreken: uitwisselen ideeën en ervaringen
17 uur: Afsluiting door Marjolein Held en napraten

Bijdrage:
€ 45 zonder lunch (start om 13 uur)
€ 60 met lunch (start om 12 uur)

Meld je aan via het AANMELDFORMULIER

Wil je nu al meer weten? Lees het rapport Peer Review in de praktijk. Maart 2013. In opdracht van min OC&W uitgevoerd door Ecorys. KLIK HIERGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het invullen