12.5.15

Themamiddag Mediawijsheid en Social Learning

Twee “vrienden van het Consortium voor Innovatie”, Patrick Koning en Wilfred Rubens, brengen dit najaar een boek uit. Ze presenteren hun boek tijdens een interactieve middag in het Innovatiehuis op
vrijdagmiddag 2 oktober, waarna de auteurs samen met de deelnemers de onderwerpen verder zullen verkennen.

 #Mediawijsheid in de klas
Auteur: Patrick Koning
Jongeren maken intensief gebruik van het internet. Via de smartphone zijn hun Facebook-vrienden en de rest van de wereld voortdurend binnen handbereik. Internet voorziet in een basisbehoefte van jongeren: verbondenheid. Het feit dat jongeren het medium internet dagelijks gebruiken betekent echter niet dat ze ook mediawijs zijn. Volwassenen – ouders, opvoeders, docenten – moeten jongeren helpen media wijs te worden, zodat ze bewust met het internet en zijn ontelbare applicaties kunnen omgaan.

Hoe maak je jongeren mediawijs? Dit boek biedt docenten hulp. Het bevat bijvoorbeeld een complete methode Mediawijsheid met kant-en-klare opdrachten. Ook biedt het handvatten voor docenten die mediawijsheid in hun vak- of beroepscontext willen integreren. Met dit boek kun je als docent aan de slag! Let op: het begint precies waar het moet beginnen. Hoe kun je jongeren positief-kritisch benaderen? Hoe ga je open het gesprek met ze aan? Dat is de eerste stap die je bewust moet zetten. Ook daar helpt dit boek je bij!

Social learning en leren met sociale media
Auteurs: Marcel de Leeuwe en Wilfred Rubens

We leven in een dynamische samenleving waarin de manier waarop we communiceren, leren en werken verandert. Dit gebeurt onder invloed van technologie maar misschien nog meer onder invloed van andere maatschappelijke en sociale ontwikkelingen. Dit nodigt ons uit om na te denken over leren, onderwijzen en kennis delen.

“Social learning en leren met sociale media”  start met een "wat": wat is nu social learning? Daarna komt het "waarom" aan bod: de veranderende context van leren. Het "hoe" geeft vervolgens aan op welke manier we dan kunnen leren en met het "waarmee" geeft het boek handvatten voor een didactische aanpak. Tot slot zijn er implementatietips. Het boek is ook verkrijgbaar als e-book.


Het uitkomen van deze twee boeken is de aanleiding voor deze interactieve Themamiddag op vrijdagmiddag 2 oktober 2015.


Met de aanwezigen willen de auteurs het hebben over hoe je social learning kunt inzetten bij mediawijsheid. Marcel en Wilfred benaderen het vooral vanuit social learning (wat en hoe) en Patrick met name vanuit mediawijsheid; de auteurs gaan graag met jullie in discussie.

Meld je nu alvast aan, vol=vol!


Programma 2 oktober 2015
• Lunch vanaf 12.00 uur (optioneel)*
• Opening om 13.00 uur
Patrick Koning (senior trainer/ontwikkelaar bij de Academie voor Teaching & Learning van het Koning Willem I College) presenteert zijn boek "Mediawijsheid in de klas"
Marcel de Leeuwe (e-Learning adviseur - Leerbeleving) en Wilfred Rubens (Onafhankelijk Adviseur ICT en leren) presenteren hun boek "Social learning en leren met sociale media"
• Spreken & luisteren: via brainstorm en discussie met de auteurs social learning en mediawijsheid verkennen
• Afsluiting: de sprekers hebben het laatste woord

Deze bijeenkomst is gevalideerd door registerleraar en levert 3 registeruren op.

Bijdrage:
* € 45,- excl. lunch (Ontvangst om 13.00 uur)

* € 60,- incl. lunch (Ontvangst om 12.00 uur).
De bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerkborrel in de huiskamer van het Innovatiehuis.

Meld je aan via het AANMELDFORMULIER voor de Themamiddag Mediawijsheid en Social Learning.

6 opmerkingen:

 1. Goed artikel met handige informatie. Heel erg bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb geen bevestigingsmail gehad van mijn aanmelding. Hoe kan ik controleren of ik aangemeld heb voor deze workshop?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Angelique, je staat op de lijst, je hebt je tijdig aangemeld. Deze week worden de bevestigingen verstuurd. Graag tot 2 oktober in het Innovatiehuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen. Ben ik dan wel aangemeld?
  Naomi Brewington - ROC De Leijgraaf

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Naomi, ik mail je nog een keer de bevestiging, die als PDF naar jou is verzonden. Vandaag is ook de factuur verzonden, die jouw deelname definitief maakt.

   Verwijderen
 5. Het was een zeer goede bijeenkomst! Netwerken en voldoende tips ontvangen om mee aan de slag te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het invullen