7.9.15

UITGELICHT: Excellente teams in een verdraaide organisatie

Eén van de workshops van Dé Managementconferentie NIEUW VAKWERK dit voorjaar in de spotlights.

Excellente teams in een verdraaide organisatie: hoe doe je dat?
Een verdraaide organisatie? Taakvolwassen en zelforganiserende teams? Hoe doe je dat dan met functionerings –en beoordelingsgesprekken? En, stuur je op resultaten of op ontwikkeling?

Deze en andere vragen hebben we tijdens de workshop op de CvI Managementconferentie 2015 met een vijftigtal geïnteresseerden bediscussieerd. We zijn heel wat inzichten rijker geworden. En we hadden nog veel meer van onze vragen en dilemma’s willen bespreken. Bijvoorbeeld 'wie is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de professional?’

Daarom geven we op vrijdag 9 oktober 2015 een tweede workshop in het Innovatiehuis. Waarin we met elkaar in verschillende werkvormen het thema 'excellente teams in een verdraaide organisatie’ verder verkennen. Omdat we met dit innovatieve organisatieconcept opzoek zijn naar nieuwe praktijken of die met elkaar willen maken!

In 2012 hebben we (ROC A12) het roer fundamenteel omgegooid door het traject ‘andersom denken’ te initiëren. Gebaseerd op het gedachtengoed van Wouter Hart; Verdraaide Organisaties.
De directe aanleiding voor deze nieuwe werkwijze was het besef dat meer zenden en meer control misschien wel tot volgzaamheid zou leiden, maar niet tot meer betrokkenheid en hogere kwaliteit van het onderwijs. Vanaf die tijd is er veel veranderd. Teams nemen vaker het initiatief om zelf invulling te geven aan goed, kleinschalig en betrokken onderwijs en medewerkers komen steeds meer in hun kracht. De meeste teams hebben een voor hen werkbare structuur gevonden afgelopen jaar en teamplannen krijgen meer eigenaarschap vanuit de docenten. Er is al heel veel gebeurd, maar we zijn er nog niet.

Wij, Jannemieke Wijgergangs (ROC A12) en Paulien Schimmer (ROC A12, Veranderbrigade) willen graag onze ervaringen, dilemma’s, twijfels en vragen op deze reis met jullie delen en vooral ook horen wat jullie ervaringen zijn met deze thema’s in jullie organisatie.

Meld je nu alvast aan, dan ben je zeker van een plaatsje.

Programma:
• Lunch vanaf 12.00 uur (optioneel )
• Opening om 13.00 uur
• Spreken: deelnemers met elkaar in dialoog
• Inleiding
• Presentatie Excellente teams in een verdraaide organisatie: hoe doe je dat?
• Spreken & Luisteren: deelnemers spreken, sprekers luisteren
• Afsluiting: de sprekers hebben het laatste woord, eindtijd 17.00 uur.

Bijdrage:
€ 45,- excl. lunch (Ontvangst om 13.00 uur)
€ 60,- incl. lunch (Ontvangst om 12.00 uur)
De bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerkborrel in de huiskamer van het Innovatiehuis.

Meld je aan via de online databank en kies voor de Themabijeenkomst UITGELICHT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het invullen