16.5.16

Academische Werkplaats bijeenkomsten met Lectoraat Beroepsonderwijs

Laatste Academische werkplaats op 8 juni a.s.
Beroepsonderwijs uitvoeren

Academische werkplaatsen in het Innovatiehuis worden georganiseerd door het Consortium voor Innovatie op initiatief van het Lectoraat Beroepsonderwijs van de Hogeschool Utrecht (HU).

De academische werkplaatsen  zijn knooppunten van kennis rond drie thema’s:
- Ontwerpruimte beroepsonderwijs
- Uitvoeren beroepsonderwijs
- Beoordeling in beroepsonderwijs
In deze werkplaatsen komen de professionele praktijk van mbo/hbo, onderwijs (zoals Masteropleiding Expertdocent Beroepsonderwijs, afstudeerrichting beroepsonderwijs van de lerarenopleidingen en professionaliseringstrajecten voor mbo/hbo-docenten) en onderzoek samen.

In de werkplaatsen werken docenten/opleiders, masters (in opleiding), studenten van de afstudeerrichting beroepsonderwijs en docent(onderzoekers) samen met de promovendi en onderzoekers van ons lectoraat aan het ontwikkelen van praktijkkennis.
Naast het ontwikkelen van de academische werkplaats als ‘communities of practice’ werken we ook toe naar tastbare kennisproducten.


De eerste bijeenkomst Ontwerpruimte Beroepsonderwijs heeft op 18 februari plaatsgevonden in het Innovatiehuis en werd geco√∂rdineerd door dr. Ilya Zitter (Hogeschoolhoofddocent bij Lectoraat Beroepsonderwijs, Hogeschool Utrecht).

De tweede Academische werkplaats 'Beoordelen in beroepsonderwijs' vond plaats in het Innovatiehuis op dinsdagmiddag 12 april en werd begeleid door dr. Liesbeth Baartman (Hogeschoolhoofddocent bij de Lectoraat Beroepsonderwijs, Hogeschool Utrecht).

De derde Academische werkplaats
'Beroepsonderwijs uitvoeren'  wordt begeleid door 
Prof.dr. Elly de Bruijn (Lector beroepsonderwijs aan de Hogeschool Utrecht, bijzonder hoogleraar beroepsonderwijs aan de Universiteit van Utrecht) en
dr. Anne Khaled (Hogeschooldocent bij Lectoraat Beroepsonderwijs, Hogeschool Utrecht) wordt georganiseerd in het Innovatiehuis op woensdagmiddag 8 juni.

Praktische details
Op genoemde middagen van 12:00-13:00 is lunch (facultatief) en informele kennismaking. Om 13:00 gaat de inhoudelijke bijeenkomst van start. Daarnaast biedt een middag in het Innovatiehuis ook de kans op verrassende ontmoetingen; we sluiten af met een informele netwerk-borrel in de Huiskamer (ca. 17 uur).
Bijeenkomst zonder lunch € 45,=, met lunch € 60,=

Ben jij docent/opleider, meld je dan aan voor de Academische Werkplaatsen
via onze online databank of mail naar innovatiehuis@cviweb.nl
Locatie: Innovatiehuis in ’s Hertogenbosch op Koningsweg 38

Deze middag is gevalideerd door Registerleraar voor 3 RU

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het invullen