2.5.17

Diverse nieuwe themabijeenkomsten in Innovatiehuis

In het Innovatiehuis in 's-Hertogenbosch zijn diverse themamiddagen en workshops gepland, waar je nu voor kunt aanmelden via onze website.

Op woensdagmiddag 10 mei kun je bij de workshop
Storytelling succesvol inzetten in MBO
aan de slag met met de techniek van storytelling; zelf ervaren door te doen. Daarna bespreken we hoe je dit model kunt inzetten in het MBO.
Met Ignace de Haes, loopbaanbegeleider bij de Radboud Universiteit Nijmegen.


Op vrijdagmiddag 19 mei kun je in het Innovatiehuis
's-Hertogenbosch kennismaken met Weet, denk, doe! 
snel professionaliseren in het MBO.
Hoe kan een mbo-school en/of een mbo-team snel beter worden?
Dat is de vraag waar het boek
Weet, denk, doe! Snel professionaliseren in het mbo over gaat.

De Argumentenfabriek heeft de ervaringen van vier mbo-instellingen, die grote stappen hebben gemaakt op het pad van professionalisering (Nova College, ROC van twente, Koning Willem I College en Deltion College) geïnventariseerd en omgezet in een toegankelijk denk- en werkmodel.
Met Anouk Mulder, chef onderwijs bij de Argumentenfabriek, ga je deze middag aan de slag, het boek is ook in het Innovatiehuis deze middag te koop.


Op dinsdagmiddag 6 juni zal voor de derde opeenvolgende keer een Themamiddag Ieder MBO een Practoraat plaatsvinden in Innovatiehuis.
In 2015 is de Stichting "Ieder MBO een practoraat" opgericht. Wil jij weten wat een practoraat precies is en welke meerwaarde het kan hebben voor jouw onderwijs(instelling)?

Met voorbeelden en best practices vamuit de actieve 15 practoraten bij MBOscholen en met initiatiefnemer Jorick Scheerens (Mediacollege Amsterdam).


Op woensdagmiddag 28 juni kun je in het Innovatiehuis kennismaken met de methodiek Rationale bij de Themamiddag Kritische denkvaardigheden in MBO

Kritische denkvaardigheden zijn noodzakelijk voor de opleiders en docenten in het MBO om de dialoog met studenten aan te gaan over complexe thema's. Ga zelf aan de slag om jouw creatieve en kritische denkvaardigheid te ontwikkelen.
Met oa. Timo ter Berg (Kritisch Denken BV), Daan van Riet (ROC Midden Nederland) en Harry van der Schans (Koning Willem I College).

Voor meer informatie, kosten en programma, klik op de titel van de bijeenkomst. Aanmelden voor deze middagen kan via onze online databank. Voor andere CvI activiteiten zoals bijvoorbeeld PopUp Innovatiehuis Steenwijk in september zie ook de Agenda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het invullen