31.5.17

Nieuwe wisselkunst - 's-Hertogenbosch door de ogen van Marion Janssen - Quaadvliet

De wisselkunstenaar vanaf 1 juni 2017 in het Bossche Innovatiehuis is Marion Janssen - Quaadvliet.

Ze laat o.a. werk zien uit de collectie
's-HERTOGENBOSCH 
MIJN STAD

De laatste jaren heeft Marion het schilderen uitgediept en daarbij tekenen en schilderen met elkaar verbonden. De stadsgezichten van 's-Hertogenbosch zijn getekend en geschilderd met rietpen en penseel in diverse kleuren inkt op (grote) doeken. Een aantal schilderijen zijn geschilderd in inkt en olieverf.  Marion is gefascineerd door beweging en legt dit in elk schilderij vast, zowel in portret, dans, (bloemachtig) abstract als in stadsgezichten. Deze expositie laat heel recent maar ook eerder gemaakt werk van Marion zien.


Marion:
"Ik schilder en teken al vanaf het moment dat ik een potlood vast kon houden. Na de middelbare school heb ik de Lerarenopleiding Tekenen gevolgd. Van 2003 tot medio 2011 studeerde ik in Arendonk, aan de Academie voor Schone Kunsten van België, afstudeerrichting portret en model en aansluitend de specialisatie Schilderkunst. De laatste jaren heb ik het schilderen uitgediept. Onder andere door te tekenen met een rietpen in Oost-Indische inkt en diverse andere kleuren inkt en olieverf op doek.

Ik heb een voorliefde voor het schilderen van 's-Hertogenbosch, van portretten en vrouwen. Tegelijk houd ik van beweging. Dat uit zich vaak in dans. Als ik een portret in olieverf maak, is het elke keer weer een uitdaging om de ziel bloot te leggen, deze vast te leggen met de daarbij passende kleuren. Ook in mijn schilderijen van stadsgezichten vind ik het een uitdaging om beweging te laten zien”.

Meer informatie over Marion en haar werk vind je op de Wisselkunstpagina. Het Innovatiehuis is doorgaans vrij toegankelijk van maandag tot en met donderdag op kantoortijden. Bel of mail even als je het wilt komen bekijken, wanneer daar gelegenheid voor is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het invullen