5.1.16

Nieuwe Wisselkunst van Ineke van Schijndel

In het Innovatiehuis zijn we het nieuwe jaar goed begonnen met nieuwe Wisselkunst.
Vandaag heeft Ineke van Schijndel haar werk opgehangen en neergezet op de 1e verdieping van het Innovatiehuis.

Ineke van Schijndel tekent en schildert al vanaf haar jeugd en exposeert sinds 1994 haar werk in galeries, musea en instellingen.

Omdat ze behoefte had haar schilderen te verdiepen, heeft ze van 1999 tot 2002 opleidingen gevolgd aan de Europäische Kunstakademie in Trier, waar het schilderen van levend model centraal stond. Elk jaar gaat zij graag terug naar deze Kunstacademie om zich verder te specialiseren.

Voor deze expositie in het Innovatiehuis heeft Ineke een selectie gemaakt uit haar werk en dié schilderijen en dát beeld gekozen, die voor haar gevoel het best passen bij het interieur en de sfeer van ons mooi gerestaureerde pand aan de Koningsweg in 's-Hertogenbosch.


INEKE VAN SCHIJNDEL - vanaf 5-1-2016

Ineke van Schijndel tekent en schildert al vanaf haar jeugd en exposeert sinds 1994 haar werk in galeries, musea en instellingen.

"Aan de Kunstakademie in Trier heb ik me in het begin vooral ingezet om mijn model zo nauwkeurig en natuurgetrouw mogelijk te schilderen. Ik schilderde ook landschappen en bloemarrangementen.
Omdat ik graag in de inspirerende omgeving van deze Kunstakademie werk, ga ik bijna ieder jaar enkele weken terug naar Trier. Het doel is me verder te specialiseren, steeds vrijer te gaan werken en meer los te komen van de voor mij bekende paden.
Dit jaar heb ik me gefocust op contrasten. Niet alleen in kleur, maar zeker ook in penseelstreek en het weglaten van bepaalde delen van mijn model. Gaandeweg ben ik mijn modellen steeds impressionistischer gaan schilderen, maar mijn kleuren en vlakverdeling bleven harmonieus. Dat wilde ik anders.
In mijn meest recente werk ben ik begonnen met traditioneel geschilderde modellen. Daarna ben ik er met een grove penseelstreek dieren of mensen in lijn overheen gaan schilderen.
 Ter illustratie bijgaande foto.                                                                                                                        
 Eerst heb ik twee modellen geschilderd. Daarna een model vervaagd en het andere nagenoeg onzichtbaar gemaakt. Daaroverheen als contrast in grove penseelstreken een haan. De kop heb ik expressief en ruw uitgewerkt, het  achterlijf in kleurvlakken weergegeven en de contouren en poten slechts in lijnen getekend.
Wat de volgende stap zal zijn, weet ik nog niet. Wel speel ik met de gedachte om bloemenstof op te spannen en daaroverheen mijn modellen, delen van modellen en/of dieren te schilderen.
Zo blijf ik me steeds ontwikkelen en in mezelf op zoek naar interessante manieren van schilderen."

Door het jaar heen verzorgt Ineke cursussen en workshops in haar atelier en op locatie.
In de zomermaanden organiseert ze voor zowel beginneling als gevorderde haar schilderverwenweken in Frankrijk. Geweldig is het om buiten in de natuur te schilderen. Elke dag wordt er op een andere locatie geschilderd. Altijd weer een geweldige ervaring, kijk voor meer informatie op www.inekevanschijndel.nl

Voor deze expositie in het Innovatiehuis heeft Ineke een selectie gemaakt uit haar werk en dié schilderijen en dát beeld gekozen, die voor haar gevoel het best passen bij het interieur en de sfeer van dit mooi gerestaureerde pand.

Kom gerust de impressionistisch geschilderde bloemarrangementen, landschappen en modellen van Ineke van Schijndel bekijken in het Innovatiehuis op maandag-donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het invullen