6.10.16

Nieuwe wisselkunst van René Alink, meubelmaker, paneelmaker, tegelspecialist en fotograaf

Het Innovatiehuis biedt Bossche kunstenaars een podium. Vanaf oktober 2016 is op de verdieping zeer divers werk te zien van meubelmaker, paneelmaker, tegelspecialist en fotograaf:

René Alink, autodidact, werkt sinds 2000 vanuit zijn werkplaats aan de Parallelweg in Den Bosch, waarbij meubels op maat, interieurinrichting en standbouw allemaal voorbij is gekomen. Hij stelt zich voor met verrassend werk op de verdieping van het Innovatiehuis.

<   De salontafel in de zithoek van de Huiskamer.

"De laatste jaren ligt het accent, naast werken in opdracht, steeds meer op hetgeen ik graag zelf maak en laat zien.

Na onderzoeken en experimenteren ligt dat zwaartepunt momenteel in de hoek van oud papier en epoxyhars; meubels, panelen en “tegelwandjes” (van hout!) die met oud papier (of een print) beplakt (of bedrukt) worden en daarna afgewerkt worden met epoxyhars. Een ingeslagen weg die zeker nog niet dood loopt.
Eindproducten die een zeer persoonlijk karakter hebben; ik nodig de opdrachtgever dan ook graag uit zoveel mogelijk persoonlijke bescheiden aan te leveren. Lever zelf je papieren aan of geef mij de opdracht bij welke interesse afbeeldingen gezocht dienen te worden. Stel uw eigen meubel, paneel of tegelwand samen.
Van alle drie hangen, en staan, in het Innovatiehuis voorbeelden van eindproducten of kijk op mijn website voor meubels, panelen en houten tegels.

In de fotografie ligt de nadruk op documentaire fotografie, langer lopende projecten waarbij het onderwerp op verschillende momenten opgezocht en gefotografeerd wordt. De camera brengt mij dichter bij het onderwerp (negen van de tien keer mensen) dan ik voor mogelijk zou houden. Zonder camera zou het me waarschijnlijk niet lukken mensen zo onbevangen te krijgen. Camera als bindmiddel en oplosser van buffer om uiteindelijk intiem, integer en persoonlijk te kunnen fotograferen.

In het Innovatiehuis hangen momenteel (dit was oktober 2016 - mei 2017) o.a. foto`s en teksten van mijn project “De straat op!” waarbij ik toevallige passanten, die ik in de Bossche binnenstad tegenkom, vraag of ik ze mag interviewen en fotograferen. Dat project heeft een vervolg  gekregen in het project  “Over de doden niets dan goeds”,  waarbij ik hetzelfde vraag aan bezoekers van de Bossche begraafplaats Groenendaal. Die foto`s en teksten zijn op mijn fotografie website terug te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het invullen