6.10.16

Nieuwe wisselkunst van René Alink, meubelmaker, paneelmaker, tegelspecialist en fotograaf

Het Innovatiehuis biedt Bossche kunstenaars een podium. Vanaf deze week is op de verdieping zeer divers werk te zien van meubelmaker, paneelmaker, tegelspecialist en fotograaf:

René Alink, autodidact, werkt sinds 2000 vanuit zijn werkplaats aan de Parallelweg in Den Bosch, waarbij meubels op maat, interieurinrichting en standbouw allemaal voorbij is gekomen. Hij stelt zich voor met verrassend werk op de verdieping van het Innovatiehuis.

<   De salontafel in de zithoek van de Huiskamer.

"De laatste jaren ligt het accent, naast werken in opdracht, steeds meer op hetgeen ik graag zelf maak en laat zien.

Na onderzoeken en experimenteren ligt dat zwaartepunt momenteel in de hoek van oud papier en epoxyhars; meubels, panelen en “tegelwandjes” (van hout!) die met oud papier (of een print) beplakt (of bedrukt) worden en daarna afgewerkt worden met epoxyhars. Een ingeslagen weg die zeker nog niet dood loopt.
In de fotografie ligt de nadruk op documentaire fotografie, langer lopende projecten waarbij het onderwerp op verschillende momenten opgezocht en gefotografeerd wordt. De camera brengt mij dichter bij het onderwerp (negen van de tien keer mensen) dan ik voor mogelijk zou houden. Zonder camera zou het me waarschijnlijk niet lukken mensen zo onbevangen te krijgen. Camera als bindmiddel en oplosser van buffer om uiteindelijk intiem, integer en persoonlijk te kunnen fotograferen.

In het Innovatiehuis hangen momenteel o.a. foto`s en teksten van mijn project “De straat op!” waarbij ik toevallige passanten, die ik in de Bossche binnenstad tegenkom, vraag of ik ze mag interviewen en fotograferen.

Meer informatie en links op de wisselkunstpagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor het invullen