6.10.16

Themamiddag Trends in ICT en (MBO-)onderwijs


Woensdagmiddag 5 oktober 2016 in het Innovatiehuis in 's-Hertogenbosch 
verzorgden Michael van de Wetering (Kennisnet) en Wilfred Rubens (WilfredRubens.com) een druk bezochte themamiddag over trends op het gebied van ICT in het MBO.

Deze middag was bedoeld voor medewerkers van MBO-instellingen, die betrokken zijn of graag mee willen denken over ontwikkelingen die van invloed zijn op beleidskeuzes rond ICT en onderwijs.

Na een inleiding door Wilfred Rubens van belangrijke trends, gaat Michael van de Wetering in op adviezen en instrumenten uit het Kennisnet Trendrapport, die MBO-scholen kunnen gebruiken bij het opstellen of bijstellen van hun ict-beleidsplan en bij het maken van keuzes rond slimme investeringen. Met voorbeelden maakt Michael inzichtelijk hoe de impact van technologie concreet gemaakt kan worden, inspelend op actuele ontwikkelingen binnen bestuur en school.

Daarna gaan de aanwezigen zelf aan de slag met instrumenten uit dit trendrapport. Daarmee verkennen zij de impact van trends op het ICT-beleid van hun school.

Deze middag is bedoeld voor medewerkers van MBO-instellingen die betrokken zijn of graag mee willen denken over ontwikkelingen die van invloed zijn op beleidskeuzes rond ICT en onderwijs.

Het Kennisnet Trendrapport beschrijft technologische ontwikkelingen waarmee scholen in het po, vo en mbo nu en in de toekomst worden geconfronteerd. Het helpt scholen navigeren in een wereld vol technologische trends en hypes, die zich in snel tempo blijven ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan intelligente robots, virtual reality en learning analytics.

Een verslag van de middag vind je op de weblog van Wilfred Rubens

Andere Themamiddagen in het kader van de NIEUWE TECHNOLOGIE zijn:
-  Virtual Reality in het (MBO-)onderwijs
-  Robots in de klas, science fiction of realiteit?
Datum van deze bijeenkomsten is nog niet definitief, heb je interesse stuur dan een mail naar ellenelemans @cviweb.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het invullen