20.10.15

Peer Review - professionalisering, reflectie en feedback

Na de succesvolle Themamiddag Peer Review op donderdag 12 februari, organiseren we de tweede Peer Review bijeenkomst in het Innovatiehuis op

donderdag 5 november 2015

* Marjolein Held (voorzitter bvMBO) is dagvoorzitter en leidt de middag in.

* Tirza Bosma (project Lesson Study, Vrije Universiteit Amsterdam) zal haar methode toelichten:
"Lesson Study is een van oorsprong Japanse professionaliseringsmethodiek. Met Lesson Study krijg je meer inzicht in hoe leerlingen leren en denken in jouw vak. De kracht van Lesson Study zit in de ‘live’ onderzoeksles, waarbij het leren en de leeractiviteiten van de leerlingen centraal staan."

* Patrick Woudstra (Graafschapcollege, Opleidingsteam Detailhandel) zal vanuit de praktijk zijn ervaringen met- en ideëen over Peer Review presenteren:
"Om te werken aan een goed contact en een vertrouwensband met de leerlingen, en om hen tegelijk een duidelijke structuur mee te geven, is een goed op elkaar afgestemd team enorm belangrijk. Door met plezier en op een collegiale manier samen te werken, vormen zij op dit punt ook een voorbeeldfunctie voor de jongeren wat betreft motivatie en werkattitudes."

* Ger Wisselink (Saxion Hogeschool, IRIS Connect) zal apparatuur meenemen en de mogelijkheden laten zien.
IRIS Connect maakt gebruik van een geavanceerde mobiele video-technologie. Het geeft leraren op een heel eenvoudige manier de mogelijkheid hun eigen lessen op te nemen.  Leraren zetten hierbij hun eigen “video bibliotheek” op en kunnen deze lessen delen met collega’s. Op deze wijze worden elkaars lessen geanalyseerd. Reflectie en feedback krijgen zo een zinvolle betekenis.

Collega’s die bij elkaar op bezoek gaan, met elkaar mee kijken tijdens het werk, en daarover in een sfeer van vertrouwen en veiligheid van gedachten wisselen. Leraren hebben allemaal dezelfde opdracht, maar geven daar op verschillende manieren invulling aan. Die verschillen productief maken, DAAR draait het om bij peer review!

Bijdrage voor de Themamiddag exclusief lunch is € 45,=. Ook deze middag is gevalideerd bij Registerleraar en levert 3 RU op.
Meld je aan via de online databank en kies Themabijeenkomst Peer Review en kijk voor meer programma informatie op onze website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het invullen